CZEKOLADOWOWE CAPPUCCINO Z MARAKUJĄ
Składniki:
- 1 Kubek View Cappuccino
- 1 kawa COLOMBIA ORGANIC (40 ml)
- 100ml Mleka 1.5%
- 10 ml Syropu Czekoladowego
- 1 marakuja
Sposób przygotowania:
Z pomocą Nespresso Momento Coffee & Milk bądź Aguili
1.Do filiżanki wlej 5g syropu czekoladowego
2.Umieść filiżankę pod ekspresem i umieść kawę COLOMBIA ORGANIC w głowicy ekspresu.
3.Wybierz przepis „Cappuccino” na urządzeniu i naciśnij przycisk Start.
4.Na wierzchu mlecznej pianki połóż miąższ i nasiona świeżej marakui.
5.Na koniec udekoruj piankę sosem czekoladowym.
Z pomocą spieniacza Nespresso Barista
1.Najpierw wlej 100 ml mleka bezpośrednio do urządzenia Nespresso Barista. Zamknij pokrywkę, wybierz na urządzeniu przepis „Cappuccino” i naciśnij przycisk start.
2.Do filiżanki wlej 5g syropu czekoladowego
3.Wlej spienione mleko do filiżanki Cappuccino.
4.Zaparz espresso z kawy COLOMBIA ORGANIC
5.Na wierzchu mlecznej pianki połóż miąższ i nasiona świeżej marakui.
6.Na koniec udekoruj piankę sosem czekoladowym.
Tu znajdziesz oryginalny artykuł