CZEKOLADOWOWE CAPPUCCINO Z MARAKUJĄ

Składniki:

  • 1 Kubek View Cappuccino
  • 1 kawa COLOMBIA ORGANIC (40 ml)
  • 100ml Mleka 1.5%
  • 10 ml Syropu Czekoladowego
  • 1 marakuja

Sposób przygotowania:

Z pomocą Nespresso Momento Coffee & Milk bądź Aguili

1.Do filiżanki wlej 5g syropu czekoladowego

2.Umieść filiżankę pod ekspresem i umieść kawę COLOMBIA ORGANIC w głowicy ekspresu.

3.Wybierz przepis „Cappuccino” na urządzeniu i naciśnij przycisk Start.

4.Na wierzchu mlecznej pianki połóż miąższ i nasiona świeżej marakui.

5.Na koniec udekoruj piankę sosem czekoladowym.

Z pomocą spieniacza Nespresso Barista

1.Najpierw wlej 100 ml mleka bezpośrednio do urządzenia Nespresso Barista. Zamknij pokrywkę, wybierz na urządzeniu przepis „Cappuccino” i naciśnij przycisk start.

2.Do filiżanki wlej 5g syropu czekoladowego

3.Wlej spienione mleko do filiżanki Cappuccino.

4.Zaparz espresso z kawy COLOMBIA ORGANIC

5.Na wierzchu mlecznej pianki połóż miąższ i nasiona świeżej marakui.

6.Na koniec udekoruj piankę sosem czekoladowym.

 

Tu znajdziesz oryginalny artykuł

O autorze

Website | + posts

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.