Zima ma swój urok, ale pewnie zdecydowana większość z nas cieszy się na powrót długich dni i kwitnących drzew. Po kilku dobrych miesiącach picia ciepłej kawy, nareszcie powoli możemy znów zacząć zaopatrzać się w zapas lodu na ciepłe dni! Bo czy można w piękny, wiosenny dzień zrobić sobie coś lepszego niż kawa mrożona?

Nutella, ta klasyczna przyjemność znana na całym świecie, często kryje się w naszych szafkach, czekając na moment, kiedy znów przyjdzie nam na nią ochota. Dlaczego nie wykorzystać jej w niekonwencjonalny sposób, tworząc coś wyjątkowego? Nutella Iced Coffee to propozycja dla odważnych, którzy śmiało sięgają po kawę inną niż pełne owocowych aromatów espresso czy kwiatowe przelewy.

Łącząc orzechowo-czekoladowy krem Nutella z kawą, tworzymy napój, który orzeźwia i osładza kubki smakowe za jednym razem. To prawdziwa uczta dla każdego słodkiego podniebienia, która pozwala nam poczuć smak słonecznych dni.

 

Polecamy w Sklepie:

 

 

Ps. do przygotowania kawy możesz użyć innego, ulubionego kremu orzechowo-czekoladowego!

Kawa mrożona z Nutellą / Nutella Iced Coffee

Składniki: (1 porcja)

Nutellę mieszamy z zaparzoną kawą. Zimne mleko spieniamy (świetnie sprawdzi się do tego spieniacz Bialetti Montalatte) i wlewamy do szklanki wypełnionej lodem. Następnie wlewamy kawę wymieszaną z nutellą i na tym kończymy, lub w wersji dla odważnych delikatnie ubijamy schłodzoną śmietankę i wlewamy ją na wierzch naszej czekoladowo-orzechowej kawy. Na koniec posypujemy kakao lub ścieramy czekoladę.

Tu znajdziesz oryginalny artykuł

O autorze

+ posts

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.