Ice Intenso Maple Pecan Affogato

Kremowa słodycz syropu klonowego wzbogacona orzechami pekan bez wątpienia staje się letnim ulubieńcem. Zwieńczona bitą śmietaną uzupełnione, affogato osiąga zupełnie nowy poziom smakowy. Kawa Nespresso ICE INTENSO, dzięki ciemnym palonym nutom i wyrazistemu charakterowi, doskonale równoważy słodką i kremową dekadencję tego przepisu.

Składniki:

  • Kawa Nespresso Ice Intenso
  • 1 gałka (30 g) lodów waniliowych
  • 60 g bitej śmietany
  • 10 g syropu klonowego
  • 1 orzech pekan do dekoracj

Sposób przygotowania:

  1. Dodaj 1 gałkę lodów waniliowych do szklanki cappuccino
  2. Zaparz kawę Nespresso Ice Intenso
  3. Nałóż bitą śmietanę na wierzch
  4. Udekorować orzechem pekan i skropić syropem klonowym

Tu znajdziesz oryginalny artykuł

O autorze

+ posts

Podobne posty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.